Information om växter

Import av levande växter och växtdelar

En del av vårt utbud består av växter och levande växtdelar så som blomfrön och blomsterlökar. En del av dessa importerar vi till Sverige. Vi utreder dessa noggrant innan inköp och import för att säkerställa att de är godkända att importera till Sverige enligt Jordbruksverkets regelverk.

Batchhantering

Vi batchhanterar alla blomfrön och blomsterlökar. Det innebär att varje leverans till oss av ett specifikt artikelnummer erhåller ett unikt batchnummer. När en kund sedan köper en artikel från oss så kopplas artikelns specifika batchnummer till ordernumret. Detta gör det möjligt att vid behov kunna spåra den specifika artikeln från kund och hela vägen tillbaka till vår leverantör.

frö batchnummer.

Härdighetszoner

Härdighetszonerna som vi använder på Shineth Trading baseras på USDA (United States Department of Agriculture) "Plant Harfiness Zone" indelning vilket har sitt ursprung från förhållanden i USA och då i synnerhet USA's västkust. Det har dock med tiden blivit ett mer eller mindre internationellt system som är vida använt för att på ett enkelt sett förklara hur väl en växt klarar ett visst område. Systemet är ganska grovt men ger en förhållandevis bra bild på om en växt passar för ett visst område eller inte.JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.