T'nalak textil

Ett meningsfullt syfte med en ren dröm

En berättelse om en vacker tanke som  blir  eleganta handgjorda smycken

Våren 2018 hälsade jag och min familj på min mamma och mina släktingar, som bor i Lake Sebu i södra Filippinerna. Förutom att umgås med våra släktingar och vänner besökte vi också den populäraste turistattraktionen i Lake Sebu, Lang Dulay Center (Drömvävaren i South Cotabato), för att se processerna och tillverkningen av det världsunika och organiska tyget som kallas för T’nalak. Tyget är gjord av 100% organiskt råmaterial t.ex. abacafiber och naturliga färger från växterna Kedungon och Loko. Det kan ta 3-4 månader för att tillverka 4-6 meter långa textilier. Lang Dulay Center är en traditionell skola (Manlilikha ng Bayan Center) som startats av den mest berömda och talangfulla T’boli-kvinnan Lang Dulay. Hon har blivit belönad för sin unika och komplexa vävningsteknik av National Living Treasure by the National Commission for Culture and the Arts (NCCA) i juli 1998. .  Idag lär sig de unga generationerna vävningstekniken, som upprätthåller och bevarar de  traditionella färdigheterna. 

De unika och mest komplexa hantverken som T'boli-vävarna i South Cotabato (Lake Sebu) har skapat, har inspirerat mig att ta fram min egen smyckedesign, i kombination med det heliga tyget. T'boli-vävarna har oftast inte haft möjligheter till utbildning, då skolan inte är gratis.  Deras mål är att bevara de traditionella färdigheterna och få fler köpare av deras unika hantverk, så att de kan skicka sina barn till skolan.

Jag vet hur svårt livet är då jag själv är uppväxt där. Jag har alltid älskat att hjälpa människor som strävar efter en bättre framtid. Genom att jag använder deras berömda hantverkstyg i mina egendesignade smycken kan jag på så sätt hjälpa de talangfulla kvinnorna att fortsätta med deras passion i framtagningen av olika unika designer och att de samtidigt får en bättre ekonomi.

Shineth Trading stöder T'boli-vävarna i deras exklusiva hantverk. Det är därför vi samarbetar med dem och tror på deras färdigheter. 

Upplev Shineths exklusiva elegans och utvalda handgjorda T’nalak kollektion, som gör människors liv roligare och vackrare, samtidigt med betydelsefulla syften.

Bär Shineths exklusiva och handgjorda smycken med ett syfte!


Populära produkter från T'nalak

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.