Instruktion GA-3

OBS: Använd alltid handskar och undvik att ta i ögonen när du hanterar GA-3

Här har jag använt GA-3 vilket är en Gibberellinsyra som finns naturligt i växter och frön. GA-3 brukar användas vid kommersiellt bruk bl. a. för att odla kärnfria vindruvor, få större grönsaker samt kraftigare snittblommor. GA-3 aktiverar fröets grodd och kan användas för att få igång svårgrodda och långsamma fröer. Många fröer behöver en period av kyla (stratifiering) innan de vaknar ur sin dvala och kan börja gro. Under köldperioden bildas gibberellin i fröet och när fröet efter en periods kyla åter får det varmt aktiverar växthormonet fröets start av grodden.

GA-3 är ett naturligt ämne som utvinns ur mögelsvampen ”Gibberella fujikuroi”. Detta ämne är inte giftigt men kan vara lätt irriterande vid hudkontakt. Skydda ögon och undvik att andas in eller förtära ämnet.

1: Lägg GA-3 i en skål med lite vatten. Detta ämne är mycket svårlöst i vatten och därför bör du röra och mosa detta i 30 minuter.


2: Observera ljud. När den är klar så brukar ljudet av kristaller försvinna. Den ser ut som grädde när kristallerna har löst upp sig.


3: Tillsätt sedan vatten till önskad styrka. I ditt fall fick du av mig 50 milligram (GA-3) och du bör blanda detta med 0,5 dl vatten. Detta ger en lösning med 1000 ppm.


4: Skaka detta under 5 minuter för att få en effektiv effekt.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.